accountaccountbagbagzalando logomenu

ALLA SVERIGES FAVORITMÄRKEN

FRI FRAKT OCH RETUR*

100 DAGARS ÖPPET KÖP

Hawaiiskjortor

197 artiklar
197 artiklar

Intervju med experten

Nedan bjuder Zalando på en intervju med Sveriges största bloggare på området Hawaiiskjortor: Daniel, som driver bloggen hawaiiskjorta.blogspot.com. Här berättar han om sina favoriter, varför man ska bära Hawaiiskjorta och vad man bör tänka på när man gör det.


Hur kommer det sig att du fastnade för hawaiiskjortor?

Jag skaffade några av mina första Hawaiiskjortor i slutet av 1990-talet och jag tilltalades framförallt av Hawaiiskjortans estetik. De mönster som finns på Hawaiiskjortor bygger ofta på symboler som generellt sett upplevs som väldigt positiva, t.ex. blommor, palmer och stränder. Går du till en tillställning iförd Hawaiiskjorta behöver du aldrig bekymra dig om att du är klädd likadant som någon annan gäst och Hawaiiskjortan brukar dessutom bli en källa till trevliga samtal. Jag har på senare år börjat intressera mig för hur Hawaiiskjortor framträder i populärkulturella sammanhang och det är också det intresset som är upphovet till min blogg.


Du har många bilder på kändisar iklädda hawaiiskjortor på din blogg – vilken är din personliga favorit?

Oj, det är väldigt svårt att välja ut en, men en nutida favorit är skådespelaren och musikern Jack Black. Bland de äldre exemplen är det svårt att bortse från Elvis, Frank Sinatra, Montgomery Clift, och Duke "The Big Kahuna" Kahanamoku. En svensk favorit är skådespelaren Leif Andrée som lär ha en ansenlig samling av Hawaiiskjortor i sin ägo.


Det absolut viktigaste för en lyckad outfit med hawaiiskjorta?

Det finns framförallt ett grundläggande stiltips och det är att låta Hawaiiskjortan ta plats genom att kombinera den med mer diskreta plagg, t.ex. Khakifärgade shorts eller chinos. Genom att ha Hawaiiskjortor av olika karaktär i sin garderob kan man bära Hawaiiskjorta i nästan alla sammanhang. Vid mer formella tillställningar kan med fördel Hawaiiskjortor med mer diskret mönstring och färg väljas och kombineras med kavaj. Sedan finns det några självklara konventioner som man bör förhålla sig till, som att inte kombinera en hawaiiskjorta med slips eller fluga, att inte bära sin hawaiiskjorta nedstoppad i byxorna och att inte bära hawaiiskjorta helt uppknäppt utan att ha en t-shirt eller ett linne under.


Har du något favoritmönster på hawaiiskjortor?

Ett av de främsta skälen till att välja Hawaiiskjorta före andra typer av skjortor är den avslappnade känslan som användandet av Hawaiiskjorta erbjuder – kalla och blåsiga novemberdagar blir avsevärt behagligare iförd en Hawaiiskjorta. Men framförallt ska man välja Hawaiiskjorta pga. de lätta och behagliga material som de ofta är tillverkade i som gör att man håller sig sval under varma sommardagar. En annan viktig faktor är den attityd som Hawaiiskjortan förmedlar till omvärlden – dvs. att man är en avspänd kille med känsla för färg och form. På sommaren funkar Hawaiiskjorta både på stranden och på de tillställningar som kvällarna erbjuder!