Katalog

Populära filter
59 artiklar
Följ märken du gillar
Var den första att få veta om nya produkter och kollektioner från märket

Upptäck Far Afield – herrkläder med det där lilla extra

Far Afield är ett brittiskt märke, men det hade man kanske inte gissat vid första anblicken. Deras designers inspireras nämligen av mode från hela världen men sätter en subtil, engelsk prägel på det hela.

När man skapar sina kläder är det kvaliteten som står i fokus. Klassiskt hantverk och ett öga för detaljer förenas och skapar en unik stil som passar den moderna mannen.

Far Afield har herrkläder i färger som går att hitta i naturen som jordbrunt, himmelsblått och solgult. Men samtidigt som färgerna är naturliga så får kläderna en modern känsla tack vare sina grafiska mönster.

Far Afield har koll på hela kedjan

Det här är märket för dig som vill köpa hållbart mode. Far Afield anstränger sig för att skapa kläder gjorda på ett hållbart sätt och är noga med att välja samarbetspartners med samma värderingar.

Deras bomull är antingen ekologiskt eller odlad i samarbete med Better Cotton Initiative, som är en organisation som arbetar för att odlingen av bomull ska bli mer hållbar världen över. Ibland använder de sig även av tyger som har blivit över från annan produktion som annars hade slängts.

I vissa fall använder sig Far Afield även av återvunnen polyester. Till exempel är en del av badkläderna gjorda av återvunna plastflaskor. Klädernas knappar har ända sedan start varit plastfria, i stället använder de bara knappar av naturmaterial som kokosnöt, trä och snäckskal.

Så fixar du en cool outfit med plagg från Far Afield

Det här är märket för en avkopplad stil som samtidigt ser noga uttänkt ut. De flesta långbyxor och shorts är enfärgade, medan de flesta överdelar är mönstrade. Det gör att det är lätt att mixa och matcha olika plagg.

Det kan vara en bra idé att välja en mönstrad överdel och sedan plocka upp en av färgerna i mönstret när du väljer byxor. Om du till exempel har en rutig skjorta med orange, rött och vitt kan du välja ett par vita byxor.