Returnera varor som skickats från Zalandos lager

Du har alltid 100 dagars returrätt på ditt köp hos oss.

1) Börja med att registrera din retur via ditt användarkonto genom att klicka på länken här nedanför
Det är inte möjligt att registrera din retur via mobilversionen av Zalando.se. Logga in på ditt användarkonto via appen eller en dator för att göra detta steg. Via mobilversionen kan du också klicka på knappen "Till standardwebbsidan" längst ner på sidan för att öppna standardversionen av vår hemsida. Du kan då logga in på ditt användarkonto och registrera din retur. Om du betalat din faktura ber vi dig att uppge dina bankkontouppgifter i samband med returregistreringen. Efter att du registrerat din retur kan du också skriva ut en extra retursedel (detta är endast möjligt via dator eller surfplatta).

2) Packa varorna
Du kan skicka varorna i Zalando-paketet eller någon annan lämplig förpackning. Det är viktigt att själva varorna har kvar sin originalförpackning - till exempel skokartongen eller etiketten på klädesplagg. Utan originalförpackning kan vi inte godkänna din retur.

3) Fäst returetiketten ovanpå paketet
Returetiketten hittar du i paketet. Dra loss returetiketten från pappret med beställnings- och betalningsinformation och fäst etiketten på paketet. Förslut ditt returpaket ordentligt. 
Det går utmärkt att lägga varor från olika beställningar i ett och samma returpaket.
Du registrerar då alla returer via ditt användarkonto som vanligt. Sedan fäster du en av returetiketterna på paketet, och lägger de övriga returetiketterna i paketet. Det är viktigt att du får med en returetikett för varje beställning, annars kan vi inte registrera din retur. När du lägger varor från olika beställningar i ett och samma returpaket kan det ta lite längre tid för oss att registrera din retur än när du returnerar beställningarna var för sig.

4) Lämna in returpaketet hos närmaste postombud. 
Du behöver inte betala något för din retur – det har vi redan gjort!

5) Bekräftelse och återbetalning
Normalt tar det upp till två veckor för en retur att komma fram och registreras på vårt lager. Så fort din retur har registrerats får du en bekräftelse per mejl. Ibland kan en retur registreras i olika omgångar. Det kan ta upp till 48 timmar för en retur att avslutas helt. Du kan alltså komma att få två eller fler mejl som bekräftar din retur.
Har du redan betalat för varorna får du pengarna tillbaka. Det kan ta upp till 5 bankdagar innan återbetalningen syns på ditt konto, beroende på vad du har för bank.
 

Kontakta oss