Faq | Pre-owned | Hur kan jag sälja artiklar till Zalando?

Hur kan jag sälja artiklar till Zalando?

Lämna in dina oälskade varor i utbyte mot tillgodohavande. Om du har varor som är som i nytt skick i din garderob, kan du skicka dem till oss i utbyte mot ett Zalando presentkort. Alternativt kan Zalando donera värdet till ett lokalt ändamål.

Så här funkar det:

1. Gå till "Sälj artiklar" i ditt användarkonto, placerat bredvid dina gillade och ägda artiklar.

2. Välj artiklar som tidigare köpts på Zalando eller ladda upp artiklar som köpts någon annanstans och lägg till upp till 20 av dem i din försäljningsbox. Vi meddelar dig direkt hur mycket varje vara är värd.

3. Välj din tillgodohavande när du har lagt till alla artiklar i din försäljningsbox. Du kan lösa in tillgodohavandet som ett Zalando-presentkort, eller så kan Zalando donera det till Röda Korset eller WeForest.

4. Skicka in förslaget på din försäljningsbox och få ett mejl med en lista över godkända artiklar inom 1-2 dagar. Om du har lagt till artiklar som inte ursprungligen inhandlats på Zalando kommer vi att dubbelkolla om de uppfyller våra villkor. Observera att priserna kan ändras vid denna tidpunkt. Du hittar de slutliga priserna i ditt mejl.

5. Skicka in dina varor med din leveransetikett och lämna in din försäljningsbox hos ditt närmaste av PostNords postombud helt gratis. Se till att skicka alla dina sartiklar i en och samma låda, eftersom fraktsedeln som vi skickar till dig bara är giltig en gång. Se också till att du bara skickar in varor som har godkänts för försäljning.

6. Ta emot en bekräftelse på ditt tillgodohavande efter att vi har kontrollerat varornas kvalitet. Detta kan ta upp till 14 dagar. Du kommer sedan få ett mejl med din presentkortskod eller en bekräftelse på donationen.

Vad händer om jag ändrar mig?

Efter att du har registrerat din försäljningsbox kan du avbryta den i din garderob under en kort tidsperiod. Om det alternativet inte längre är tillgängligt, ber vi dig att kontakta vår kundtjänst.

Artiklar måste vara i nyskick. Vi kan inte acceptera:

- Varor med tecken på användning, så som fläckar, hål eller lukt

- Intima varor, så som underkläder eller badkläder

- Förfalskade varor och/eller varor utan märkes- eller storleksetikett.

- Barnkläder

- Basplagg, exempelvis enkla, enfärgade t-shirts

- Smycken, halsdukar eller hattar

- Varor som fortfarande befinner sig inom sin 100 dagars returperiod

Trots att vi godkänner de flesta märken som säljs av Zalando - och många fler! - godkänner vi inte alla märken. Varor som redan har köpts som pre-owned hos Zalando och som uppfyller våra övriga krav kan lämnas in till Pre-owned.

Nu är det din tur att hitta ett nytt hem åt dina varor!


Kan du inte hitta svaret du letar efter?
Kontakta oss direkt
Icon is missing
Chatta med oss

Chatten hanteras av vår automatiska meny på svenska. Om den inte hittar svaret på din fråga kan du bli kopplad till en medarbetare som pratar engelska.

Ring oss

Våra specialister är redo att hjälpa dig. Väntetiden kan vara upp till 2 minuter.

Måndag till fredag mellan 08.00 - 20.00

Din inkorg

Men gör det till mode

Registrera dig för nyhetsbrev från Zalando!

Ställ in dina preferenser

Vad är du mest intresserad av?

Läs mer under vår sekretesspolicy. Du kan när som helst avsluta prenumerationen utan kostnad.