Rensa garderoben med Röda Korset & Zalando

Under oktober månad så kommer Zalando och Röda korset samarbeta för att göra det ännu enklare för våra kunder att skänka kläder, skor och accessoarer som inte används. Om du gör en beställning i oktober kommer du få en särskild adressetikett som du kan använda för att skicka din donation till Röda Korset. 

Du kan skicka din donation ända fram tills 31 december. Kom ihåg att om du vill returnera något till oss från din beställning så behöver returen skickas i ett separat paket med Zalandos retursedel. 

Nu kanske du undrar vad som händer med det du donerar, så länge allt du skickar in är helt och rent så kommer det säljas vidare i en av Röda Korsets butiker. Överskottet från försäljningen går sedan till Röda Korsets verksamhet, det betyder att pengarna de får in från donationer blir till exempelvis mat eller sjukvård för människor i Sverige och runt om i världen.

Hur gör jag om jag vill donera?

1. Samla ihop alla kläder, skor och accessoarer som du vill skänka.

2. Packa all i en lämplig förpackning, maxvikt är 20 kg.

3. Fäst Röda Korset-etiketten på paketet. Du hittar etiketten i broschyren som du fick med din Zalando beställning.

4. Lämna in din donation hos ditt närmaste PostNord-ombud. Vi står för frakten!

Har du några frågor? Vi har svar!

Kan jag delta i kampanjen?
Om du beställer under oktober så kommer du få med en adressetikett till Röda Korset, denna kan du använda för att skicka din donation. Så du behöver göra en beställning för att kunna skicka donationen med oss, men du kan givetvis också alltid donera till din lokala Röda Korset-butik.

Kan jag skänka vad som helst?
Så länge det är helt, rent och torrt så kan du skänka alla kläder (utom underkläder), skor och accessoarer. 

Vad för förpackning ska jag använda?
Du kan till exempel använda en påse eller låda, det viktiga är att förpackningen ska klara hela transporten. Kom ihåg att den inte får väga mer än 20 kg och att du har adressetiketten för Röda Korset utanpå paketet. Klappat och klart!

Måste jag betala något?
Nej, det är gratis för dig att skicka donationen. Vi betalar frakten!.

Hur gör jag om jag både vill returnera något till Zalando och skänka till Röda Korset?
Här är det viktigt att du inte skickar allt i samma förpackning. Lägg din retur till Zalando i ett paket och använd den vanliga retursedeln, sedan lägger du din donation i ett annat paket och använder retursedeln från broschyren du fick med i din beställning (den som har ett rött kors på).
 

Kontakta oss