faq | Betalning | Kreditupplysning

Kreditupplysning

När du väljer att betala mot faktura, får du möjlighet att betala din beställning efter att ha mottagit produkterna. Fakturan är därför en slags kredit från Zalando. Vi kontrollerar din kreditvärdighet med hjälp av det oberoende kreditinstitutet UC. Resultatet av denna kreditupplysning påverkar betalningsalternativen du erbjuds. I vissa fall erbjuder vi därför inte faktura som alternativ. Du kan då istället betala med kort, via PayPal eller med förskottsbetalning.

För att aktivera faktura som betalningsmetod ber vi dig att fylla i ditt personnummer under steget “Betalningssätt” i checkouten. Verifiering av personnumret tjänar kundens säkerhet och minskar risken för missbruk av betalningsinformation. Berätta därför aldrig ditt personnummer för andra personer. Ditt personnummer sparas av Zalando för att förenkla framtida beställningar mot faktura och hanteras i enlighet med gällande lagar.

Kreditupplysningen är en så kallad "micro-UC". Dessa upplysningar påverkar inte din framtida kreditvärdighet hos andra företag eller instanser.

Var uppmärksam på att vi i framtiden kan komma att ta nya kreditupplysningar på det personnummer du registrerat, detta för att vårt system kan behöva uppdatera informationen om din kreditvärdighet. En ny kreditupplysning görs ofta om du loggar in på ditt konto efter en längre tids frånvaro.

Om du inte är kund hos Zalando, men ändå mottagit en kreditupplysning som tagits på uppdrag av Zalando - kontakta vår kundtjänst snarast.
 


Kan du inte hitta svaret du letar efter?
Kontakta oss direkt
Ring oss

Våra specialister är redo att hjälpa dig. Väntetiden kan vara upp till 2 minuter.
Vänligen ha ditt beställningsnummer redo.

Måndag till fredag mellan 08.00 - 20.00

Vad sägs om 10% rabatt på nästa beställning? *

Nyheter per mejl från Zalando.se

Anmäl dig till Zalandos nyhetsbrev och få 10% rabatt på din nästa beställning, plus stilinspiration och exklusiva erbjudanden direkt i inkorgen.

Ställ in dina preferenser

Vad är du mest intresserad av?

Läs mer under vår sekretesspolicy. Du kan när som helst avsluta prenumerationen utan kostnad.