Stylisten

Snygg på jobbet!

Den fransk-libanesiska stylisten Emilie Kareh som har stylat stjärnor som Gwen Stefani och Irina Shayk tipsar om vad vi ska bära i sommar.
© Zalando
© Zalando

Emilie Kareh är en kultiverad kvinna som föddes i Beirut, växte upp i Paris och utbildade sig i London. Den unga stylisten började sin karriär på franska Vogue efter kostym- och scenografistudier på Central Saint Martins. Emilie Kareh drivs av att se riktiga människor klädda i designerkläder när hon arbetar som stylist. Vi pratade med jetsetstylisten om vad kvinnor bör bära på kontoret och på fritiden i sommar.

Vilken är den mest spännande trenden för kvinnor på jobbet i sommar?

Att kunna blanda avslappnade plagg med mer uppklädda plagg och lyckas se snygg ut. Exempelvis en orange bomberjacka med en vacker chiffongklänning och smala höga klackar.

Vad är mest utmanande med att styla kvinnor för jobbet?

Vi lever i en tid som präglas av stark individualism. Alla har mer känsla för vem de är och vill visa sin personlighet. Det är viktigt när man stylar för jobbet att visa hur många modemöjligheter och alternativ som finns för den moderna kvinnan i dag!

Hur var det att styla Cara Taylor, vår modell för modefotograferingen? Hur gick du tillväga när du stylade henne, hur mycket var improviserat respektive planerat?

Cara var fantastisk. Vi är glada att vi fick jobba med henne. Hennes outfit stylades i förväg, men vi gjorde några ändringar efter vad hon tyckte om och vad som passade henne bäst. Cara har breda vackra axlar och långa atletiska ben, så vissa plagg var inte rätt för hennes kroppstyp. En trenchcoat och plagg med bara axlar såg exempelvis fantastiska ut på henne.

Tycker du att kvinnor ska ha en arbetsuniform och hur ska de välja rätt plagg? Vad bör de absolut undvika?

Jag tror inte på uniformer. Jag tycker att man ska känna sig bekväm och snygg när man går till jobbet. Var dig själv, men tänk på att stilettklackar och glittriga korta kjolar kanske inte är det bästa valet!

Vilka är de viktigaste sommarplaggen som alla kvinnor bör ha i garderoben?

Snygga platta skor, några sommarklänningar, tunna och chica jackor och en snygg väska!

Skaffa stilen