Stylisten

Satsa på mönster

Så maxar du säsongens mönstertrend – sex tips från Zalandos stylist Frederike
© Zalon
© Zalon 

1. Hur ser mönstren ut den här säsongen?

Det är mycket framträdande rutmönster, och även mer småskaliga djurmönster. Vi ser dem på blusar, kjolar och klänningar. Bretonränder är alltid snyggt, oavsett färg.

2. Hur kombinerar jag olika mönster på bästa sätt?

Ett mönstrat plagg känns automatiskt mer förankrat om resten av din outfit är enfärgad. För övrigt är mitt bästa tips att du inte ska vara rädd för att kombinera olika typer av mönster! Det är lätt att matcha till exempel blommigt med skotskrutigt så länge du håller dig till en enhetlig färgskala.

3. Hur kan jag introducera mönster i min jobbgarderob?

Småmönstrat ger ett chicare intryck. Det känns också mindre påträngande! Gå från kontoret till dansgolvet med glänsande metallicdetaljer.

4. Kan jag ha somriga mönster som blommigt och ränder på hösten?

En bretonrandig blus passar jättebra under en kort ylletröja. Och blommiga klänningar är inte bara för sommaren. Tricket för att klara kallare temperaturer är att bära dem med kofta, strumpbyxor, mössa och ett par kängor.

5. Vilka mönster och tryck skulle du rekommendera för kvinnor i 20-, 30- och 40-årsåldern?

Det viktigaste att komma ihåg är att det finns något för alla. Tryck med stora loggor, som Levi’s och Vans, är jättesnygga på dig mellan 20 och 30. Kombinera dem med ett par slitna jeans eller byxor med vida ben. För dig över 30 är en blus med heltäckande djurmönster eller stora rutor perfekt till ett par finbyxor. Kvinnor över 40 ska inte känna sig begränsade när det gäller mönster. Breda ränder, stora prickar och överdimensionerade blommor ser fantastiskt ut!

Småmönstrat ger ett chicare intryck
Street Style Mailand © Getty Images
© Getty Images / Street Style Mailand  
Street Style Paris © Getty Images
© Getty Images / Street Style Paris  

6. Ska jag matcha min makeup med min outfit?

Om du bär framträdande, iögonfallande mönster är mitt råd att du lägger en diskret makeup. När jag bär till exempel en blommig klänning försöker jag hitta en läppstiftsnyans som matchar någon av blommorna.Mina Favoriter