Trendrapporten

Mörk glamour

Gothlooken är modern igen, men den här gången har den inte inspirerats av Robert Smith. Så här får du mörk glamour att fungera den här säsongen.
© Zalando 

Kom över till den mörka sidan där gothglamouren upplever sin höjdpunkt i månskenet. Det är dags att göra ett vågat modestatement med den spetsfyllda, lyxiga gothlooken. Fördriv de pinsamma minnena av tonårsfasen (Dr Martens-kängor med stålhätta och talkpuder, någon?) och ta till dig den minimalistiska men ändå förföriska gothstilen.

Den nya trenden kom med full kraft till catwalken höst/vinter 2016, från Alexander Wangs kaxiga, mörka variant av hälso-gothen, till Rodartes blinkning till subkulturen och Oscar de la Rentas iögonfallande, högmidjade klänning i viktoriansk stil.

Den mörka glamourtrenden är mycket enklare att haka på än du tror. Den enda risken är att du blir lite för ivrig och ser ut som en egensinnig medlem i Familjen Addams. Även om det finns mycket att leka med – från detaljer i lackläder till svarta chokerhalsband och svart läppstift – rekommenderar vår expert att ta det lite lugnt och framhäva din inre häxa på ett mer subtilt sätt.

Om du ska ut en kväll kan du välja en svart maxiklänning i lyxig sammet och tuffa till den med ett par kraftiga boots med klack. Bär enkla, avskalade silversmycken till. Om du har en djärvare stil kan du experimentera med några romantiskt inspirerade motiv. Varför inte matcha en enkel plisserad kjol med ett par boots med spetsmönster för en romantisk ommixad version av hård goth-chic?

Vill du ha en mer avslappnad framtoning kan du bara blanda gothinslag med enklare plagg. Prova att matcha en svart skinnjacka i bikermodell med en höghalsad vit spetsklänning för att få den där gothic-Lolita stilen. Om du har en mer urban stil kan du välja streetwear-inspirerade plagg med en sensuell känsla från Rihannas Fenty-kollektion och fullända looken med subtila detaljer som ett chokerhalsband i sammet eller ett matt svart läppstift.

Skaffa stilen