Trendrapporten

Hoppa på trenden

Jumpsuiten är ett enkelt och säkert kort när du vill vara snygg vid festliga tillfällen.
&copy Zalando
© Zalando 

Jumpsuiten är säsongens festplagg och passar både på bröllop, trädgårdsfester och den romantiska middagen med din älskling. Allt-i-ett-plagget har ersatt cocktailklänningen som sommarens främsta partyoutfit. Resultatet är både elegant och bekvämt.

När jumpsuiten intog modescenen 1919 var den både omstörtande och frigörande. Sedan dess har den blivit ett vanligt modeplagg, men skärning och material varierar efter årtionde och säsong. Vem kan till exempel glömma den numera legendariska metallicfärgade jumpsuiten i ”Star Trek: The Next Generation”? Den här säsongens modeller är korta, skira och tillverkade i spets eller chiffong, eller pojkaktiga och avslappnade med lös passform.

Missonis diskovariant i metallic, Saint Laurents smokingoverall och Roksandas korta plagg med blusärmar var höjdpunkterna bland SS17-kollektionerna. En lång rad A-kändisar – från Anne Hathaway till Scarlett Johansson till Rihanna – har burit plagget på röda matten och för några år sedan bar Solange Knowles en jumpsuit från Stéphane Rolland på sitt bröllop.

Jumpsuiten är snygg och avslappnad och passar perfekt för en fest på stranden eller ett party på en takterrass där du kan beundra stadens siluett. Om du vill ha en modern och fräsch outfit väljer du detaljer som ett skärp i midjan, tropiska mönster eller diskreta volanger och bär enkla smycken till: det här är en look som talar för sig själv.

Våra favoriter