Trendrapporten

Get Tropical

Gör plats för tropikerna i sommargarderoben. Låt den karibiska stämningen genomsyra garderoben med läckra mönster och iögonfallande detaljer.
©Zalando
© Zalando 

Det färgstarka och livfulla Kuba som under decennier varit stängt mot omvärlden har nu åter tagit plats på modescenen. Kom i samklang med den karibiska öns rytmer genom att ratta in sinnet på den tropiska frekvensen: mönster med exotiska växter och djur förstärkta av palm- och ormbunksblad, och volangkjolar och vida byxor toppade med sandaler med broderier och högklackade.

Det blomstrande landskapet och den stora livsglädje som förknippas med Karibien återspeglas i sommarkollektionen SS17. House of Holland och Giamba bjuder båda på ett stort urval av kjolar och toppar med ananasdekorationer. Valentino visar bland annat upp en serie blommiga klänningar med inspiration från 50-talet. Du som vill ta trenden till nästa nivå ska kika på Moschino. Det italienska lyxmärket visar upp en kollektion med 90-talsinspirerade miniklänningar, korta jackor och vida byxor med djärva mönster och utsmyckningar.

Så hur införlivar du trenderna i den egna sommargarderoben? Omfamna det tropiska temat genom att kombinera en blommig kimono med fransar med en halternecktopp och mönstrade shorts. Vill du ha något lite enklare kan du plocka fram favoritjeansen och stryka på patches med fruktmotiv.

Skaffa stilen