Trendrapporten

Den nya jeansvågen

Vårt favoritmaterial har kortats av den här säsongen för en lätt och luftig sommar.
© Getty Images

Den här säsongen har denimen lossat på sina tighta sömmar, och smala passformer får ge vika för mer löst sittande plagg. I sommar finns ett hav av denimalternativ som varken kväver dig eller får dig att svettas. Vad sägs om a-linjeformade klänningar, fransiga fållar eller asymmetriska snitt? Denim har blivit det självklara materialvalet för sommaren.

Denim dominerade Mother of Pearls show på modeveckan i London. I visningen av vår- och sommarkollektionen 2017 fick vi se avslappnade kreationer i ljus denim från topp till tå som utstrålade en luftig känsla och skulle gå att ha på sig även under varma dagar. Det fanns också jeansklänningar i en rad olika smickrande utformningar. Det är värt att tänka på att jeansklänning passar bra till livliga mönster och starka färger, oavsett om det är mörk eller ljus denim, vilket gör den till ett perfekt statementplagg. Dessutom är den ett efterlängtat motgift mot den ständigt återkommande solklänningen. Nu kan du skippa blommorna och linnetyget och välja något helt annat.

Streetstyle-ikoner och kändisar har anammat sommarens denimlook och kombinerar a-linjesiluetter med låga boots eller bär korta jeans med fransiga fållar tillsammans med snygga stilettklackar eller pennyloafers. Om du är sugen på en jeansklänning kan du matcha den med färgglada skor och stora örhängen. Om du är mer bekväm i vanliga jeans kan du välja ett mönstrat linne och slip-ins till för en avslappnad look. Lägg till en axelväska och stilen är klar. Kort sagt: Testa att bära luftigare denimplagg i sommar, och spara dina skinny jeans till de kyligare vintermånaderna.

Skaffa stilen