Trendrapporten

Trendrapporten: En silverskimrande säsong

Du vet när folk säger att något är “det nya svarta”? I’ve got news for you. Den här säsongen är silver det nya svarta.
Chanel - På catwalken/&copy Getty Images                                                       Christopher Kane - På catwalken/&copy Getty Images
Chanel - På catwalken/© Getty Images                                                       Christopher Kane - På catwalken/© Getty Images 

Förutom svart, som alltid är lika aktuellt, finns det framför allt en färg som får glänsa i rampljuset denna säsong, och det är silver. Tidigare har denna metalliska nyans främst synts på jul- och nyårsfesterna, men i vinter kommer vi att se den överallt: på catwalkerna i Paris, trottoarerna i London och självklart på Zalandos kontor i Berlin (hej, Bernard på PR-avdelningen!).

Hos Chanel har Karl Lagerfeld nådigt godkänt silver som en av säsongens heta nyanser, och just nu syns den i nästan samtliga av det ikoniska franska märkets 96 rymdinspirerade catwalk-kreationer, bland annat på höga skinnstövlar, vadderade caper, olika huvudbonader och handväskor. Christopher Kane väljer däremot en mer jordnära approach. Hans vision av yttre rymden materialiseras i mer lättillgängliga plagg, som exempelvis en silverfärgad cardigan eller skjorta.

Celine Aagaard - Christian Vierig/&copy Getty Images
Celine Aagaard - Christian Vierig/© Getty Images 
Serian Heu - Matthew Sperzel/&copy Getty Images
Serian Heu - Matthew Sperzel/© Getty Images 

Silver är inte en helt okomplicerad nyans, och om du grunnar på hur du ska kunna styla den utan att se ut som en Marvel-superhjälte kan du alltid kopiera Celine Aagard. Den norska journalisten och streetstyle-stjärnan tonar ner sina silverskimrande, knähöga stövlar genom att bära dem med en enkel grå klänning. Säga vad man vill om oss skandinaver, men är det något vi kan så är det stil!

Men kanske är din personliga stil mer street än skandinavisk, och i så fall kan du inspireras av ELLE:s koreanska moderedaktör Serian Heu som visar att silver och vitt kan fungera underbart tillsammans. Hennes look består av en silverfärgad kappa i oversize-modell som hon bär över en vit topp kombinerat med sweatpants och vita stövlar. Till denna outfit kan du som Serian Heu välja en svart bältesväska som du bär på diagonalen – sen är du redo för att festa hela natten i Berlin!