Trendrapporten

Direkt från gatan

Idag dikteras modet av vad som ses på gatorna. Säsongens hetaste streetstyle-trender är tvådelade set och utsvängda jeans.
&copy Getty Images
© Getty Images 

Om du vill veta vad som är inne just behöver du bara kolla in gatorna i Berlin, London eller New York. Tidigare var det catwalken som inspirerade trendspanarna, men numera är det modet på gatan som har störst inflytande. Det bästa med streetstyle är att det inte finns några regler – allt funkar. Ju mer man använder sin fantasi, desto bättre blir det. Det handlar om att blanda och matcha mönster, siluetter och färger. I sommar är det trender som tvådelade set och utsvängda jeans i 70-talsstil som gäller.

Set är visserligen inget nytt, men dagens versioner är mindre traditionella och mer uppseendeväckande. Fokus ligger på färg och mönster. Välj en blazer eller en kimono i ett tropiskt mönster eller något annat iögonfallande och matcha med culottebyxor, vida byxor eller minikjol i samma tyg. Undvik pyjamaseffekten genom att kombinera med en tuff, sliten bandtröja och högklackat.

Om du har kvar några utsvängda jeans eller letat upp ett äldre par i din mammas garderob är det dags att låta dem få nytt liv. Designkollektivet Edun har visat versioner med slits kombinerat med matchande cut out-klänning i denim – där ser vi set-trenden igen! Är du äventyrligt lagd kan du välja en utsvängd jumpsuit i denim. Jumpsuits är fortfarande hett och denim är otroligt mångsidigt, vilket Eduns korta versioner visar prov på. Fullända stilen med en läcker sidenscarf runt halsen, en randig åtsittande t-shirt och en korgväska hängande på axeln. Nu kan du ge dig ut på stan!

Våra favoriter