Trendrapporten

Boho-musan

Lek med mönster och proportioner och få till säsongens folkloristiska feel-good-känsla. Så här hakar du på den heta trenden.
© Zalando
© Zalando 

På catwalken för höst/vinter 2016 syntes tydliga tendenser till en country boho-stil (med distinkta urbana inslag) på visningar från Paris till New York. Victoria Beckham gjorde en utmanande nytolkning av skotskrutigt. Djurmotiv blandades av alla, från Riccardo Tisci på Givenchy till Francisco Costa på Calvin Klein, och tunga volanger kombinerade med vackra stickade caper togs upp av Alessandro Michelle på Gucci. Till och med underbarnet från London, J.W. Anderson, lekte med lager av skinn för att skapa en kaxigare variant av säsongens hetaste trend.


Prärieinspirerat med en urban touch

Så här skapar du stilen. Sno stiltips från Alexa Chung, som är känd för sin prärieinspirerade estetik. Om du vågar dig på hennes signaturlook i enfärgad spets kan du välja ankelboots som motvikt mot feminina klänningar och lägga till en khakifärgad trenchcoat för att skapa den rätta stilmixen.


Stylingen: baslager med attityd

Hur shoppar jag looken på Zalando? Vårt första tips är att investera i ett baslager med attityd, till exempel en stickad tröja. Välj bylsigt stickat med enorma flätor och mönster eller stickat med lapptäcksteknik – enda regeln är att plaggen ska se använda ut. Vad gäller ytterkläder är valmöjligheterna oändliga, så där kan du välja och vraka. Om din stil är mer dämpad funkar det bäst med en praktisk och enkel workwear-jacka.

Du som har en kaxigare stil kan leka med volym, och investera i en boxig jacka i teddyfleece eller en överdimensionerad jacka i fuskpäls för maximal effekt. När det gäller skor ska du inte vara rädd för att skapa kontraster och bryta mot reglerna. Välj cowboystövlar, pälsfodrade vandrarkängor, mules med textur eller gummisulor. Bär kängor eller mules till slitna jeans, grova arbetsbyxor eller en skotskrutig kjol och hitta harmonin i kollisionen mellan mönster, siluetter och stilar. Country boho sprudlar av kraft och energi, och vi har ett eklektiskt potpurri av stilar i mjuk ull, guldjacquard, 70-talsformer, lappade jeans och lekfulla veck så att du kan komma in i säsongens nya, retroinspirerade stämning.

Boholooks