Trendrapporten

Var modig: bär bralette!

Behån fungerar inte längre bara som stöd. Den siktar på att ta huvudrollen i sommargarderoben.
Altuzarra S/S17, Kenzo S/S17 © Victor Virgile/Gamma-Rapho for Getty Images
Altuzarra S/S17, Kenzo S/S17 © Victor Virgile/Gamma-Rapho for Getty Images 

Det är länge sedan vi försökte dölja behån genom att välja sömlösa skärningar och genomskinliga behåband i plast. Tack vare designers som Giambattista Valli och Joseph Altuzarra hamnar behån i fokus den här säsongen. Att bära underkläder som ytterkläder är det senaste. Det kan vara allt från triangelformade spetsbraletter till balconetter och bustierer med volanger som bärs över vida skjortor och blusar, under genomskinliga lager eller som de är, som en uppdaterad version av magtröjan.

Oavsett vilken stil du väljer är självförtroende ett måste, särskilt om du tar efter Fendis Karl Lagerfeld, Alberta Ferretti, Victoria Beckham eller Altuzarra. De sätter braletten i rampljuset genom att matcha den med kjolar med hög midja och byxor med vida ben eller styla den under en öppen silkig kavaj eller kimono. Verkar det svårt att få till? Inte om du håller dig till bralettens gyllene regel: visa aldrig mer av magen än storleken på en hand. Tack och lov innebär det att 90-talets visa-magen-look inte är på väg tillbaka än på länge.

Om du vill känna dig mindre naken eller om temperaturen blir sval kan du låta dig inspireras av Kenzo eller Valli och bära braletten ovanpå en skjorta. Kombinationen paljettprydd behå och volangblus till lackbyxor och dramatiskt röd makeup är en fantastisk kvällslook. På dagen byter du ut blusen mot en vit t-shirt och vinylbyxorna mot korta jeans, men behåller det röda läppstiftet och ringarna i öronen.

Om du vill visa hud på ett diskretare sätt följer du Paco Rabanne och John Gallianos exempel: bär braletten under en genomskinlig topp. En svart topp med spets och en jeans- eller skinnkjol fungerar perfekt när du ska ut på kvällen. En nätvariant som matchas med joggingbyxor och sneakers ger en cool, urban look på dagen.

Våra favoriter