Sneaker Icons

Svart och gult

Vans SK8-Hi syns överallt i gatubilden just nu. Dessa klassiska sneakers är populära bland både kvinnor och män, och vi är glada över att få presentera dem i vår Sneaker Icons-serie.

Originalmodellen av Vans SK8-Hi skapades 1976. Förlagan var Vans Style 38, en avskalad, hög version av den klassiska Old Skool-modellen. En viktig detalj saknades dock: ankelstödet. Det åtgärdades med Vans SK8-Hi, som kom med vadderade skaft och därmed gav skateboardare ett bra skydd för anklarna. Man la även till Jazz-randen för att modellens look skulle skilja sig från konkurrenternas.

Vans Sk8-H släpptes från början i tre distinkta nyanser: marinblått, solbrunt och rost. 80-talets trendsetters bar gärna olika färger på höger och vänster fot. Vans förstod vart vindarna blåste och sålde därför skor individuellt så att deras ständigt växande fanclub kunde hänga på trenden. Möjligheten att kunna köpa en sko i taget uppskattades även av skatarna som ofta sliter ut en sko före den andra när de övar olika tricks.

Artisten Big Sean uppträder under Power 106 Presents Powerhouse vid Honda Center den 3 juni 2016 i Anaheim, Kalifornien. <br/>&copy Leon Bennett/WireImage
Artisten Big Sean uppträder under Power 106 Presents Powerhouse vid Honda Center den 3 juni 2016 i Anaheim, Kalifornien.
© Leon Bennett/WireImage
Justine Lee valde Vans när hon var på väg till Louis Vuitton-showen i Place Vendome under modeveckan Womenswear SS17 i Paris den 5 oktober 2016. &copy Vanni Bassetti/Getty Images
Justine Lee valde Vans när hon var på väg till Louis Vuitton-showen i Place Vendome under modeveckan Womenswear SS17 i Paris den 5 oktober 2016. © Vanni Bassetti/Getty ImagesVans SK8-Hi fortsätter att vara en populär “beaters”-sko, det vill säga en modell du väljer för vardagskomfort och funktionalitet, samtidigt som designen är snygg. De nya samarbeten som lanseras av Kalifornienbaserade Vans, med innovatörer som Big Sean som får representera märket, gör att man fortsätter skapa moderna och relevanta sneakers. Och att influencers världen över lägger upp streetstyle-selfies med den ikoniska modellen. I takt med att Vans blivit allt populärare har man släppt flera nya tolkningar av de ikoniska skorna. Det finns både slimmade, dragkedjeförsedda och vattentäta vintermodeller samt resultat av nya samarbeten med The North Face och The Peanuts.

Den ikoniska varianten av Vans Sk8-Hi i skinn fortsätter att vara populär nästan 40 år efter att originalet lanserades, och är den perfekta presenten till någon som verkligen uppskattar minimalistiska sneakers. Om du har barnasinnet kvar väljer du istället The Peanuts-utgåvan av den älskade sneakersmodellen. Den är även perfekt som julklapp till din älskling – för vem vill inte fira jul tillsammans med Karl, Snobben, Peppiga Pia, Bettan och resten av gänget?

Våra Favoriter