Skaffa stilen

Violante Placido

Den 41-åriga italienska skådespelerskan är en obestridd talang med en unik retrostil.
©Venturelli / Getty Images
©Venturelli / Getty Images 

Violante Placido har en stil med inspiration från svunnen tid, med vibbar av 1930- och 40-talet – som gör henne unik bland sina skådespelarkollegor. Skådespelerskan, sångerskan och Tommy Hilfiger-musan har delat vita duken med många Hollywood-ikoner, från George Clooney till Harvey Keitel till Nicholas Cage. Och man kan definitivt säga att hon har skådespeleriet i blodet. Placidos mamma är Simonetta Stefanelli, den italienska skönheten som gick från att vara obemärkt till att få spela Michael Corleones (Al Pacino) ödesdömda fru Apollonia i den amerikanska gangsterklassikern Gudfadern. Placido, som regelbundet syns på röda mattan, väljer ofta bustierklänningar av Alberta Ferretti för premiärer och retrostylade kjolar och blusar för fotojobb.

Filmfestivalen i Cannes 2017 har visserligen just avslutats, men filmfestivalsäsongen har bara börjat. Om du har turen att få tag i en biljett till en filmvisning på den 2 000 år gamla grekiska teatern i Taormina (11–18 juni) eller på friluftsversionen i Locarno (2–12 augusti), kan du hämta inspiration från Placidos diskret eleganta look ovan.

Helsvart är alltid ett säkert kort när som helst på året, vare sig det är en jumpsuit eller kombon byxor och linne, men vill du lyfta din outfit kan du alltid slänga på dig en blazer med paljetter. Det passar vid sena filmvisningar och efterfesten du bara råkar hamna på.

Skaffa stilen