Skaffa stilen

Lucy Chadwick

Hon misstas ofta för att vara moderedaktör, men den New York-baserade gallerichefen är det perfekta exemplet på hur konst påverkar modet.
© Melodie Jeng/Getty Images
© Melodie Jeng/Getty Images 

Yves Saint Laurents Mondrianklänningar från 1965 är kanske det mest minnesvärda exemplet på hur konsten påverkar modet, men det är verkligen inte det enda. Konst och mode har länge varit sammanlänkade, och vissa stilsäkra kvinnor har lyckats extra bra med att blanda de båda. Se bara på Lucy Chadwick. Gallerichefen från New York har blivit stammis på modeveckan i New York tack vare kombinationen av stilrena kreationer från Céline och maskulina plagg, som hon ofta matchar med glasögon och en knut i håret.

Chadwicks förkärlek till herrskjortor och rejäla skor – sandaler i romersk stil på sommaren och kängor på vintern – är väldokumenterad. Hon föredrar överdimensionerade siluetter som figursydda blazers och kappor med breda axlar, eller vida byxor och blommiga a-linjekjolar (den sistnämnda ser du här nedanför). Chadwick är verkligen inte rädd för att maxa stilen. Hennes välkända samling vintagejeans från Levi's, Converse Chucks och iögonfallande väskor gör oss gröna av avund.

Lucy Chadwicks stil