Skaffa stilen

Laura-Maria Wulff

Vill du sticka ut den här säsongen? Låt dig då inspireras av den här inköparen. Det är ju ändå modevecka i Berlin.
© Kirstin Sinclair/Getty Images
© Kirstin Sinclair/Getty Images 

Kanske har du sett den här trendsettaren inom streetstyle på bild förut? Laura-Maria Wulff sitter på den eftertraktade positionen som biträdande inköpare för konceptbutiken Voo i Berlin. Men det du verkligen borde ha koll på är hennes användarnamn på Instagram: laura_loudd. Namnet säger allt eftersom hennes stil är allt annat än lågmäld. Det är ett inspirerande förhållningssätt, särskilt på modeveckan i Berlin.

Kombinationen av huvtröja, skjorta och fransiga Bermudashorts i denim är verkligen en vågad look. Men det funkar. För att få till lager på lager-looken är det viktigt med rätt proportioner. Ta på dig ett par shorts, ett linne och klackar tillsammans med nedhasade knästrumpor, och tänk dig att vart och ett av plaggen ska ta upp en tredjedel av din outfit. Knyt ihop det hela med ett lager ovanpå alltihop. Ett annat bra knep för att göra looken enhetlig är att hålla sig till samma färger men experimentera med material. Här kombinerar Wulff krispig bomull med fransig denim.

Om all den här matematiken gör dig snurrig i huvudet gäller det att komma ihåg det allra viktigaste: lägg alltid till en accessoar för en oväntad twist, till exempel en elegant handväska till din streetinspirerade outfit, eller strumpor till sandaler. Det senare brukade förut mest förknippas med tyska turister, men har nu blivit trendigt.

Shoppa looken