Skaffa stilen

Iman

Den tidlösa supermodellen visar varför hon är en bestående och älskad modeikon.
© Gilbert Carrasquillo/FilmMagic/Getty Images
© Gilbert Carrasquillo/FilmMagic/Getty Images 

Supermodeller kommer och går. Vissa får en kort stund i rampljuset och andra består. Iman hör hemma i den senare kategorin. Den somaliska skönheten, som fyller 62 i juli, var den första mörkhyade modellen och inledde en era av större mångfald i modeindustrin. Yves St. Laurent kallade henne sin ”perfekta kvinna” och den avlidne David Bowie ska ha sagt om sin framtida fru att han ”tyckte att hon var otroligt sexig” när han träffade henne första gången. Den stiliga skönheten är också en skicklig affärskvinna och lanserade en framgångsrik skönhetskollektion för mörkhyade 1994 – långt innan andra företag hakade på trenden – samt en populär klädkollektion 2007.

Iman är känd för sina djärva outfits i offentliga sammanhang, men sedan Bowies för tidiga död 2016 har hon inte setts ute lika mycket. Hon bär gärna plagg med mycket färger eller spännande mönster, som den snedskurna, karmosinröda klänningen av Zac Posen hon bar på en AMFAR-gala eller den axelbandslösa, ginghammönstrade kreationen hon hade när hon besökte Metropolitan Opera i New York.

Här kombinerar hon starka färger på ett modernt och bekvämt sätt. Vida byxor med svarta och vita ränder balanserar upp den matchande toppen och blazern i rosa, blått och rött. En liten, svart kuvertväska, hästsvans på sidan och ett leende är allt hon behöver för att runda av den avslappnade och färgstarka ensemblen.

Shoppa stilen