Redaktörens val

On track

”Du kan ta tjejen från Brooklyn, men inte Brooklyn från tjejen.” De här träningsbyxorna från Fila symboliserar min sportswear-frälsta uppväxt i New York-stadsdelen.

Min roll som moderedaktör på Instyle Germany är mer än bara ett jobb – det är en livsstil, och en upptagen sådan. Jag går igenom kollektion efter kollektion och måste ta viktiga beslut om tidningens moderiktning. Även om jag älskar high-end-designers så har jag en mer avslappnad stil till vardags. Jag älskar att kombinera dyrare kläder med streetwear. Om man känner sig bekväm utstrålar man mer självförtroende och självsäkerhet. Och om det är något som gör att jag känner mig som mig själv är det sportswear.

Jag växte upp i Brooklyn på 80- och 90-talet och där hade alla på sig kläder från stora sportmärken som Nike och Fila eller allt som hade med skateboard- och graffitikulturen att göra. Jag älskar de här träningsbyxorna från Fila eftersom de påminner mig om min barndom. Stilen är klassisk men ändå precis så pass modern att den blir trendig. Dessutom är de tillräckligt snygga för att funka på modeveckan i Berlin Jag bar dem med en vit t-shirt och en randig skjorta nonchalant hängande över axeln. Det blev rätt snyggt om jag får säga det själv.