Flashback

Julia Roberts och stråhatten

Den vackra stjärnan höll den romantiska känslan vid liv i Pretty Woman när hon förhöjde derbyoutfiten med en lekfull men elegant huvudbonad.
Julia Roberts och Richard Gere 'Pretty Woman' Hulton Archive / © Getty Images
Julia Roberts och Richard Gere 'Pretty Woman' Hulton Archive / © Getty Images 
Vanessa Hudgens John Parra / © Getty Images
Vanessa Hudgens John Parra / © Getty Images 

Julia Roberts karriär fick raketfart 1990 när hon spelade huvudrollen i den romantiska komedin Pretty Woman. Filmen om en gatusmart prostituerad som blir förälskad i en förmögen affärsman blev omedelbart en klassiker. Det berodde till stor del på Julia Roberts vinnande leende och kemin mellan henne och motspelaren Richard Gere. Och modefaktorn. I sann Pygmalion-anda förvandlas Julia Roberts karaktär till en välklädd lady, och hennes stil är lika oförglömlig som hennes smittsamma leende. Vem kan glömma den röda balklänningen hon bär på operan? Eller den svarta cocktailblåsan hon bär på en middag med Richard Gere? Kläderna är mycket eleganta, men vår favoritoutfit i hela filmen är den hon har på sig på polomatchen. Den brun-vit-prickiga klänningen är avslappnat snygg, och den vita stråhatten med matchande prickigt band är lagom lekfull på den tjusiga tillställningen. Julia Roberts gav den klassiska huvudbonaden en ny twist och blev med rätta 90-talets drottning av romantiska komedier.

Hatten av!

Precis som Julia Roberts kan du visa upp din favorithatt på polomatcher, trädgårdsfester och hästkapplöpningar, där Ascot har en lång tradition av att presentera ett stort utbud av inspirerande och excentriska huvudbonader. Om du vill prova något annorlunda, välj en look värdig Ascot och matcha en hatt med attityd – som en rund platt halmhatt, en slokhatt eller en iögonfallande skapelse med dekorationer (färgglada pompoms kanske?) – med en enkel klänning och enkla accessoarer som låter huvudbonaden få uppmärksamheten.

Om du vill ha en mer casual outfit kan du inspireras av skådespelerskan Vanessa Hudgens och kombinera din hatt med en knälång solklänning och högklackade sandaler i samma nyans. Eller kopiera Julia Roberts och välj en neutral stråhatt med spännande detaljer, så kan du bära den till nästan allt. Tänk maxiklänning och platta sandaler för en avslappnad look, eller matcha hatten med en vintageklänning, handskar och axelväska för en elegant siluett.

Shoppa looken