Missa inte

På väg

Vi delar med oss av några tips för dig som vill vara både snygg och bekväm på resan.
&copy Getty Images
© Getty Images 
&copy Getty Images
© Getty Images 

Det kan vara stressigt att resa. Kläder är kanske det sista du vill tänka på om du måste springa mellan hemmet, flygplatsen, taxin och hotellet. Det är viktigt att känna sig bekväm och därför kan det vara lätt att dra på sig pyjamasbyxor och en sliten tröja. Personligen tycker jag dock att sådana kläder passar bättre på pyjamaspartyt än på flygplanet. Och det finns andra alternativ om du vill känna dig lite mer uppiffad på resan.

Jag har rest mycket, till en början som immigrant till USA och senare som reseskribent. Jag har flängt runt i hela världen och jag kommer ofta i väg i sista minuten. Det är viktigt att packa lätt, men också att packa rätt. Men jag vill ändå att min rese-outfit sticker ut lika mycket som det jag har packat. Det betyder inte att jag måste ha på mig designerkläder, men jag vill inte ha på mig mjukiskläder heller. Nyckeln är att hålla det enkelt men elegant.

Jag gillar att se prydlig ut när jag reser, oavsett om det är med tåg, flyg eller båt. För mig innebär det minimalt med smink och smycken. Lite foundation, mascara och en pigg färg för läpparna är allt jag behöver. Mina trogna örhängen är också praktiska vid sådana här tillfällen – de är klassiska och stilrena. När det kommer till kläder varierar de med årstiden. På vintern brukar jag ha bekväma t-shirtar eller linnen under en snygg kavaj som jag matchar med en scarf. Till det har jag oftast stretchiga smala jeans som inte är alltför tajta. Ett annat återkommande plagg under vintermånaderna är mina rejäla lågklackade bikerboots. På sommaren väljer jag i stället luftiga, böljande kjolar och snygga t-shirtar. En skinnjacka är perfekt att ha med sig på långa flygresor när det blir kyligt. Ett par bekväma kilklackar fulländar looken. Min look kommer inte leda till att jag hamnar på några listor över bäst klädda, men jag kommer att stå ut från mängden vid gaten.
Några gånger har jag uppgraderats till business class bara för att jag var välklädd vid gaten. Folk reagerar helt enkelt annorlunda om du har lagt ner lite tid på ditt utseende.

Men varför klär jag egentligen upp mig när jag ska resa? Jo, det kan vara utmattande och jobbigt att resa, och att ha på mig fina kläder gör att jag blir gladare och ser mer fram emot resan. Jag upplever också att servicen blir bättre om jag är välklädd. Några gånger har jag uppgraderats till business class bara för att jag var välklädd vid gaten. Folk reagerar helt enkelt annorlunda om du har lagt ner lite tid på ditt utseende.

Jag vill inte verka elitistisk och jag menar inte att du måste ha på dig en Chanel-dräkt och skor från Manolo Blahnik. Det skulle vara lite överdrivet. Men jag tycker inte det är så lämpligt att klä sig som att man ska ut på klubb när man ska flyga. Tajta klänningar är inte det bekvämaste alternativet på resan. Jag brukar försöka sträva efter en avslappnad look och hitta en balans mellan bekvämlighet och stil. Ett bra tips är att välja enkla, bekväma material som bomull, silke och linne och inte anstränga sig för mycket med stylingen.

Nu behöver jag bara någon som kan göra något åt mitt frissiga hår.