Missa inte

Större, längre, roligare

Så här kan ärmarna förändra hela outfiten
Tine Andrea
Tine Andrea 

Vetements-effektenhar spridit sig i hela modevärlden tack vare märken som Céline, The Row och Stella McCartney som visade upp stora ärmar på catwalken förra året. Den distinkta och samtidigt androgyna trenden exploderade nästan över en natt och medvetna fashionistas älskade trenden lika mycket som Kim Kardashian älskar en kamera.

Överdimensionerade och överdrivna kläder är det nya ”Go Big or Go Home”-modeuttrycket. Stora ärmar gör att en i övrigt feminin look ser mer raffinerad och maskulin ut och de blir pricken över i. De är ett enkelt sätt att skapa en snygg men ändå ledig stil.

Klockärm, trumpetärm, pingvinärm, kimonoärm – oavsett vad du gillar bäst, finns det oändliga möjligheter. Om du inte vill köpa ett konfektionssytt plagg har jag några tips till dig. Gör en räd i din pappas (eller morbrors) garderob och leta fram en överdimensionerad frackskjorta. Eller gör en själv. Ta en gammal skjorta, klipp av ärmarna och sy fast ett par hårband i tyg. Bär den under en kortare tröja med halvlånga ärmar och voilà: du har trenden!

Stora ärmar kan förändra hela outfiten. Med ett par överdrivna blusärmar ser du ut som om du kommer direkt från catwalken. Det är ett enkelt sätt att få hög modefaktor utan att spendera så mycket pengar. Det är också en trend som fungerar med nästan allt i garderoben. Och ja, då menar jag även den gamla jultröjan från 2006 och huvtröjan med den oansenliga logotypen som du stal av din ex-kille. Lägg till de vilda (och något irriterande) ärmlängderna och sedan är du klar.

Men hur äter, dricker och festar man med den här trenden? Ja, det kan vara ett problem om du ska ut med din älskling och dela en spagetti bolognese, men misströsta inte! Det finns fördelar också! Flagande nagellack? Långa ärmar räddar dig. Misslyckats med solbrännan? Långa ärmar räddar dig. Hatar du att bära handskar? Långa ärmar räddar dig. Är du ute och köper graviditetstest när du oväntat springer på killen du träffade förra helgen? Långa ärmar räddar dig.

Den här trenden kan vara lekfull så använd den på ett fräckt sätt. Bär den tillsammans med collegetröjan eller under tight klänning och fårpälskappa. Den är också perfekt under en stor huvtröja blåsiga vinterdagar.

Den bistra sanningen om den här långa och bisarra trenden är att den inte alltid är så praktisk, men trots det är den ändå värd att anamma i vinter. Du kommer att älska den lika mycket som jag.