Tiden då man drog på sig en sladdrig tubsocka i joggingskon och en stickig raggsocka i slalompjäxan är definitivt över. Ett par väldesignade sportstrumpor gör träningen och idrottsutövandet både behagligare och roligare. På Zalando gillar vi det stora utbudet av funktionella och snygga sportstrumpor från specialisten X Socks.

Ett möte mellan funktion och design

En av sportstrumpans viktigaste egenskaper är att låta fötterna andas och transportera bort fukt. Funktionsstrumpor skapar ett behagligt klimat i skon då fibrer från ull, silke och syntetmaterial leder fukten från fot till strumpa och minskar risken för skoskav. En trendriktig och modernt designad sportstrumpa fungerar även stötdämpande med sömmar som inte skaver. Nog är det så att sportig design och fina färger ger lite extra boost under träningspasset? Vi gillar X Socks stilrena design och perfekta passform där varje par strumpor är sydda för att passa höger- respektive vänsterfoten.

Sporta X Socks damkläder rätt

Skidor, snowboard, löpning, ridning, cykel, träning på gymmet och fjällvandring, varje sport har sin strumpa. X Socks damkläder är specialdesignade så att strumporna ska sitta perfekt och inte skrynkla sig eller hasa ner. Vid löpning väljer du en lägre strumpa med förstärkt tå- och hälparti. Här kommer också X Socks teknologier som gör att foten ligger på plats i träningsskon väl till pass. Vintersporter kräver högre strumpor i varmare material som ullblandningar. Under bergsvandringar och powerwalks bör du tänka på att anpassa tjockleken på strumpan efter temperaturen och välja strumpor av hög kvalitet som håller fötterna torra både på in- och utsidan.