Damkläder

Populära filter
173 artiklar
Följ märken du gillar
Var den första att få veta om nya produkter och kollektioner från märket

ARKET är ett modernt marknadskoncept som samlar väl utvalda produkter under ett tak. Utbudet av mode, mat, doft, skönhet och inredning, både i egen design och från andra märken är noggrant kurerade för att inspirera till en enklare och vackrare vardag.

Vardagsskönhet var utgångspunkten när idén om ARKET utvecklades. Det var även en tanke som influerade den nordiska modernismen i mitten av 1900-talet. Tropen formulerades av konsthistorikern Gregor Paulsson 1919 då han skrev Svenska Hemslöjdsföreningens tidskrift Vackrare Vardagsvara. Man lät funktionalitet och hållbarhet utgöra grunden för design och formgivning. Ur detta koncept skapar ARKET kläder, accessoarer och inredningsprodukter som kombinerar funktion med estetiskt tilltalande design.

ARKETS ambition är att skapa stilfull design som är tillgänglig för många. En stark drivkraft är att demokratisera kvalitet och underlätta för dig som kund att göra hållbara val och inköp. Märket har ett cirkulärt förhållningssätt till mode vilket bidrar till fokus på långsiktighet, i stället för snabba trender och överkonsumtion. Resultatet är kläder med hög kvalitet, designade för att hålla länge. ARKET arbetar även med transparens i sina produktionsled för att på så vis driva igenom förändringar i modevärlden.

ARKET – En helhet och dess delar

Namnet syftar på idén om det vita pappersarket, som en öppen yta som tillåter kreativitet, nytänkande och ett öppet sinne. Enkelheten i pappersarket refererar även till det enkla men eleganta uttryck som utmärker ARKETS design.

På ARKETS hang tags hittar du ett rutnät bestående av nio rutor, som fungerar som ett system att organisera information om märkets kollektioner. Detta sätt att systematisera för tankarna till ett arkiv och hur arkivets innehåll ordnas efter specifika parametrar. I dessa rutor hittar du alltså information om allt från växters namn till ett plaggs vikt och material.

Rutorna symboliserar även de delar som tillsammans bildar ARKETS värld; material, leverantörer, design, mat, människor, balans, community och miljön. Tanken om helhet präglar märket och genom detaljerna berättas om denna helhet.

ARKET:s kläder för kvinnor

ARKET:s damkläder är ofta stilrena med skräddade snitt och fokus på material. Här och där smygs lekfulla detaljer in och ger plaggen ytterligare karaktär. Märket arbetar med en baskollektion med klassiska plagg som skjortor, t-shirts och stickat som återkommer från säsong till säsong. Idén är att du ska kunna hitta dina favoriter och veta att de finns kvar längre fram.

Utöver en baskollektion arbetar man också med säsongsbundna kollektioner med inspirerande nyheter och uppdateringar av äldre modeller. På damsidan hittar du allt från kappor och ytterkläder till festbetonade klänningar och bekväm men stilfull lounge wear. ARKET designar även skor för alla årstider, underkläder samt badkläder.

Med jämna mellanrum görs samarbeten med utomstående designers men grundtanken om en stilren design som tilltalar och passar olika människor med olika sinnen och smak är genomgående i ARKET:s damkollektioner. En ny detalj kan enkelt förhöja eller kasta nytt ljus över äldre plagg och looks. När du shoppar kläder från ARKET är det lätt att sätta samman en hållbar basgarderob eller komplettera den garderob som du redan har där hemma.