Randiga stickade tröjor för dam

Populära filter
979 artiklar

Randiga stickade tröjor för damer till bra priser

Den randiga stickade tröjan är ett tidlöst basplagg som aldrig går ur tiden. Hos oss på Zalando hittar du ett stort utbud av randiga stickade tröjor. Här finns den klassiska marina stilen med dess blå-vita ränder, men också tröjor i både jordnära och starka färgskalor. På Zalando hittar du allt från de senaste designerplaggen till trendiga tröjor på rea.

Så blev den randiga stickade tröjan populär

Den randiga stickade tröjan sågs först bäras av fiskare i Bretagne i Frankrike. Den kallades då för La Marinière och senare även för Brenton-tröjan. På 30-talet introducerade Coco Chanel tröjan i sina kollektioner, den blev då snabbt en populär och tidlös klassiker även inom modevärlden. Senare kom modeskaparen Jean-Paul Gaultier att gå i bräschen för tröjan. I hans kollektioner fanns alltid tröjor med sjömansränder och själv bar han ständigt plagget.

Den randiga stickade tröjan är ett användbart basplagg i varje garderob och passar alla, oavsett ålder, stil eller yrke. Plagget kan lätt matchas både med jeans, kjol och finare kostymbyxor. I kändisvärlden blev den randiga tröjan populär när skådespelaren och fotomodellen Audrey Hepburn bar den tillsammans med smala capribyxor. På senare år har hertiginnan av Cambridge, Kate Middleton, både setts bära tröjan i kombination med culottebyxor och pumps med halvhög klack samt med smala jeans och loafers. Detta har lett till att den randiga tröjan återigen blivit trendig.

Variera din look med olika färger och modeller

Idag finns den randiga stickade tröjan i en rad olika modeller. Du kan bland annat välja mellan kortärmade och långärmade modeller samt rund krage, polokrage eller djupa v-ringningar. Bland passformerna hittar du både vida modeller och modeller med smal passform.

Samma bredd finns idag även bland färgskalorna. Den blå-vita färgkombinationen är en klassiker som ger dig en tidlös och fräsch look. För kaxigare attityd kan du välja starka färgkombinationer som klarrött, orange eller rosa toner. Du hittar även snygga pastellfärger och häftig neon att blanda upp garderobens färgskala med.