Populära filter
28 artiklar
Följ märken du gillar
Var den första att få veta om nya produkter och kollektioner från märket

C.P. Company – snyggt och funktionellt mode

Vad händer om du kombinerar vardagskläder och träningskläder samt tillsätter de bästa bitarna från militärkläder? Då får du C.P. Companys unika stil. Märket grundades 1971 av Massimo Osti och hette från början Chester Perry, och det namnet har ett lite annorlunda ursprung för ett klädmärke.

Chester Perry var en fabrik i en brittisk seriestripp som hette Bristow och som fanns att läsa i tidningen i hela 51 år, vilket är världsrekord. Efter några år bestämde man sig för att byta namnet till något som lät lite häftigare och försökte hitta på något nytt som både hade en hint av det gamla namnet men som ändå var lite annorlunda.

Massimo Ostis klädmärke bytte namn till C.P. Company 1978. Det här visade sig vara ett smart drag för detta namn som klingar lite mer sofistikerat drog till sig massor av kunder som fick upp ögonen för deras kläder.

Nytt sätt att färga kläder

Att göra kläder av färgat tyg är absolut inget nytt, det har människan gjort i tusentals år. Men en sak som gör C.P. Company unikt är att de kom på att man kan färga färdiga plagg. Normalt sätt syr man kläder med färdigfärgade tyger, men genom att färga de färdigsydda plaggen lyckades man hitta en ny väg att gå.

Det visade sig nämligen att när man färgar det färdiga plagget kan man få till mycket klarare färger, och man kan verkligen skräddarsy färgen till just det plagget. Denna metod kan man till exempel använda för att göra jackor som går att vända ut och in.

Man färgar ena sidan i en stark färg, och insidan blir automatiskt färgad också, men i en mycket ljusare nyans. Detta sätt att färga plagg har varit väldigt viktigt för C.P. Company och det har verkligen gjort så att de har stuckit ut på marknaden. Det gör också att deras kläder blir unika och mycket mer intressanta än de hade varit om man gjort på det konventionella sättet.

Ikoniska plagg från C.P. Company

Det som gör C.P. Company annorlunda från andra märken är att de satsar på riktigt funktionella kläder som ändå är gjorda för stadsmiljöer. Vad är det då som är skillnaden mellan kläder för vandringar i terrängen och kläder för storstadsdjungeln? Jo, stilen så klart, för det är knappast materialen eller kvaliteten som skiljer sig. Även om dessa plagg främst används i stan så tål de en hel del, något som den sportiga och militärinspirerade sidan av C.P. Company står för.

En detalj som gör det lätt att känna igen att ett ytterplagg kommer från detta märke är de klassiska glasögonen, eller goggles. Dessa sitter på huvan på jackor såväl som på mössor, och de ger plaggen både en militärkänsla samtidigt som det blir lätt humoristiskt att ha dem som detalj i sin outfit.

När du har på dig kläder från detta ikoniska märke kommer du alltid att känna dig bekväm. De använder sköna material såsom merinoull, högkvalitativ bomull och fuktavstötande polyester och varje stygn sitter precis där det ska.