Katalog från Bulldog

Filter (1)

2 artiklar

Bulldog – märket med fokus på männens behov

Utbudet av hudvård är nästintill oändligt, men det finns inte jättemånga varumärken som riktar in sig specifikt på mannens behov. Vi är därför glada att Bulldog finns. Det är ett varumärke som erbjuder ett brett sortiment av produkter som är framtagna på ett schyst sätt.

Ett brett produktsortiment baserat på naturliga ingredienser

Bulldog är ett populärt varumärke inom hudvård som riktar sig specifikt till män. Grundaren Simon Duffy insåg att det fanns få hudvårdsalternativ med naturliga ingredienser för män och bestämde sig för att fylla den luckan på marknaden. Duffy utvecklade sin idé och lanserade sedan sitt nya varumärke med produkter av allra bästa kvalitet.

Sedan lanseringen har varumärket exploderat i popularitet och vi kan förstå varför. De erbjuder allt man kan tänkas behöva i ett badrumsskåp – från hudkräm, ansiktsrengöring och skrubb, till produkter som balsam och schampo till skägget. Det som är gemensamt för hela sortimentet är att det är framtaget med mannens hud i fokus. 

Tillverkningen sker på specialiserade fabriker i England, och produkterna är baserade på eteriska oljor samt ingredienser som går att hitta i naturen. Genom att testa sig fram har de valt ut ingredienserna som verkligen fungerar och på så sätt har man fått fram ett resultat som är både välfungerande och naturligt.

Det finns många anledningar till att älska produkterna

Att produkterna är av högsta kvalitet har du nog redan förstått. Men en annan sak som vi verkligen gillar med varumärket är det stora fokus som läggs på att produkterna ska vara schyst framtagna. Detta gäller hela vägen från odling till fabrik. Tack vare deras val av etiska och hållbara producenter, och deras kontroller av sina tillverkningsfabriker, kan du vara trygg i att produkterna tagits fram på ett humant sätt.

Ett stort plus som vi verkligen vill betona är att Bulldog tar ställning mot djurförsök. De har blivit godkända av Cruelty Free International, som bedriver en internationell kampanj mot djurförsök inom skönhetsbranschen. Produkterna är dessutom fria från bland annat parabener, syntetiska doftämnen, konstgjorda färgämnen och, så klart, ingredienser från djur – vilket dessutom gör Bulldog till ett bra alternativ för dig som är vegetarian eller vegan. 

En del av företagets vision är att vi bör lägga lika mycket fokus på det vi äter som det vi smörjer in oss med. Vi är övertygade om att detta är en anledning till att de har vunnit över 20 utmärkelser för den höga kvalitet som produkterna håller.