16 artiklar
Följ märken du gillar
Var den första att få veta om nya produkter och kollektioner från märket

Black Diamond - utrustning för den dedikerade alpinisten

Black Diamond är ett amerikanskt företag som tillverkar utrustning avsedd för sporter så som skidåkning, klättring och andra bergssporter. Företaget startades på 50-talet då en entusiastisk klättrare började sälja sina egentillverkade klätterbultar. Bultarna blev snabbt en storsäljare på grund av sin höga kvalitet och företagets födelse var ett faktum.

Efter en del motgångar gick en grupp av tidigare anställda ihop och köpte upp företaget för att sedermera driva verksamheten vidare i den ursprungliga andan. Deras engagemang och fokus på kvalitet och innovation har gjort företaget till den framgångssaga det är idag. Numera finns Black Diamonds kontor och tillverkningsfaciliteter på tre kontinenter och produkterna säljs över hela världen.

Företaget brinner för skidåkning och klättring och vill att alla som delar detta intresse ska kunna dela deras erfarenheter från dessa världar. Detta möjliggör de genom att tillhandahålla förstklassig utrustning för utövare på alla nivåer inom dessa alpina sporter.

Möt bergen i Black Diamonds utrustning

Företagets produkter vänder sig först och främst till klättrare och skidåkare. De tillverkar förutom funktionskläder även utrustning i form av säkerhetsutrustning för skidåkning, lavinutrustning, vandringsstavar, ryggsäckar, karbinhakar, klätterbultar, isskruvar, klätterselar och mycket annat inom dessa områden.

Företaget saluför inte bara ytterkläder utan du kan njuta av deras sköna och snygga plagg även när du inte befinner dig på berget. Använd dem när du tränar eller i ditt vardagliga liv. Välj mellan byxor, t-shirts, tröjor och massor av olika accessoarer. Gemensamt för dem alla är att de är funktionella samtidigt som de har en trendig och moderiktig design.

I kläder från Black Diamond är du alltid stilrent och bekvämt klädd. Dessa kläder passar lika bra på jobbet eller i skolan, när du tar en promenad, åker skidor eller umgås på afterski. Bär du dessa produkter kan du vara säker på att du alltid kommer att passa in och vara rätt klädd, oavsett var du befinner dig.

Ett företag i ständig förändring

Black Diamonds motto är att de är ett företag av användare för användare. Grundare, ägare och anställda är alla entusiastiska alpinsportare som själva vill ha den bästa utrustningen. De analyserar marknadens utrustning med kritiska ögon och drömmer om hur den skulle kunna utvecklas. De är hela tiden på jakt efter att förbättra existerande teknologier och premierar innovation och visioner. Black Diamonds skapande process pågår ständigt eftersom de aldrig är nöjda utan vet att allting alltid kan bli bättre.

Eftersom skaparna av Black Diamond själva är sådana ivriga älskare av djur och natur är det en självklarhet för dem att deras verksamhet skall drivas på ett hållbart sätt. Detta gör de genom att arbeta med återvinning, använda sig av förnybar energi och att tillverka sina produkter av hållbara material. De sponsrar även många välgörenhetsprojekt och anordnar egna drives för miljön.

Black Diamond är starka anhängare till filosofin att världens alla naturområden behöver bevaras och skyddas istället för att exploateras och försvaras. För att säkerställa att utvecklingen inom detta område går åt rätt håll samarbetar man tätt med myndighetsorganisationer, markägare och miljörättsorganisationer.