Bergans – norska experter av friluftslivet

I över 100 år har det norska märket Bergans of Norway erbjudit ledande utrustning och kläder för alla som gillar friluftsliv. Ett starkt hållbarhetsfokus och en makalös kvalitet har gjort deras produkter till favoriter bland polarfarare och äventyrare världen runt, men också för den modemedvetne som gillar att hålla sig nära naturen.

Mode skapat från kärlek till den nordiska naturen

Friluftssortimentet har alltid varit kärnan i företaget som än idag drivs av passionerade experter inom funktionskläder. Bergans banbrytande patent av ramryggsäck lade hela grunden för företaget, som sedan dess utvecklat några av världens bästa produkter för äventyr i extrema miljöer, till och med i polartrakterna. 

Deras robusta jackor, byxor och underställ passar utmärkt de flesta friluftsaktiviteter som vandring, klättring och skidåkning, men de kommer också att funka finemang på dina vardagsäventyr i stan. Värdesätter du design som är lika snygg som funktionell, kommer du älska produkter från detta märke.

Rusta din garderob för hållbar framtid

Bergans of Norway är extremt noggranna i sina val av material eftersom produkterna förväntas kunna motstå påfrestningar och samtidigt vara funktionella. Inte nog med att materialvalen görs med både användare och användningsområde i fokus, de görs också med miljön i åtanke. I utbudet finner du klimatsmarta tyger såsom ekologisk bomull, återvunnen ull, samt dun från ansvarsfulla källor. Oavsett om du föredrar stadspromenader eller fjällvandringar så kommer du och ditt samvete att kunna njuta av produkterna. 

I ett nära samarbete med professionella äventyrare utvecklar märket prisvinnande plagg som både låter dig uppleva naturen i alla väder och bevara den för framtida generationer. 

Bland kollektionerna kommer du utan problem att kunna hitta dina nya älsklingsplagg som är både moderiktiga och har en avslappnad stil. Och som dessutom kommer hålla länge. Här är det gröna det nya svarta, och passar därför produkterna både den modemedvetna och den som är klimatsmart.