Ögonskuggepalett

Populära filter
375 artiklar

Skapa en spännande look med en ögonskuggepalett

Matt, skimrande, glittrande, stark eller dov – med olika typer av ögonskuggor kan man bygga upp spännande effekter. Var inte rädd för att låta någon färg poppa! Vill du matcha din makeup med dina accessoarer eller kläder? Med en ögonskuggepalett kan du hitta något som passar till både vardag och till fest.

Swatching hjälper dig att hitta rätt ögonskuggepalett

Det är svårt att klara sig med bara en enda ögonskugga. Du kan bygga upp ett djup genom att experimentera med olika färger och uppnå ett spännande resultat. Därför är det tacksamt att införskaffa en hel ögonskuggepalett där det redan finns ett urval av färger. De är utvalda för att harmonisera och blandas med varandra.

Du behöver inte titta länge på skönhetssidor innan du upptäcker massor med videor därfärger swatchas. Det betyder att personen som visar färgerna drar ett streck på sin arm – ett streck för varje färg. Då kan alla andra se hur produkten ser ut när den är applicerad. På så sätt ser man hur mycket pigment produkten har och även om den skimrar eller inte.

Swatching, tillsammans med det varierande utbudet, har gjort att intresset förögonskuggor ökat explosionsartat. Man behöver inte längre köpa en massa olika skuggor för olika tillfällen. Det räcker med ett köp, eftersom det innehåller ett stort urval i ett och samma set. Det är en annan anledning till att de blivit så trendiga.

Ögonskuggepaletten hjälper dig att hitta rätt look

Med olika nyanser av ögonskuggor kan du i princip få till vilken look du än önskar – allt från kontors-chic till partypingla. Är du inte van vid att jobba med många olika färger, men nyfiken på att börja, så kan det vara ett stort steg att köpa på sig flera olika skuggor. Det man brukar behöva är:

  • en ljus skugga att grunda med
  • en lite mer färgrik, men som fortfarande åt det ljusare hållet
  • en mörkare för globlinjen
  • en väldigt mörk att applicera närmast fransarna
  • en skimrande highlighter för den inre ögonvrån och under ögonbrynen

Om du satsar på att köpa en ögonskuggepalett så får du i regel alla dessa olika typer av skuggor i en enda produkt. Dessutom får du nyanser som passar ihop med varandra. Att välja ut enskilda skuggor på egen hand kan vara svårt, men om alla redan finns utvalda åt en så är ju jobbet redan gjort. Då behöver du heller inte tveka på om färgerna gifter sig bramed varandra eller inte. Det har redan någon annan avgjort efter konstens alla regler.

De flesta samlingar av ögonskuggor har någon typ av tema. Det kan handla om färgskala, tillfälle eller något annat. Produkter som är inspirerade av filmer, tv-serier eller artister är alltid på mångas läppar. Oftast kan namnet på paletten ge en hint om vilken typ av look som man kan skapa med den.

Hur ska du använda din palett för bästa resultat?

Ett av de roligaste momenten med att lägga makeup är just ögonskuggan. Den variation du kan använda dig av är helt enorm. Samtidigt kan du experimentera i oändlighet. Små ögon kan sminkas större och djupa ögon kan sminkas för att komma fram mer. Melerade ögon kan sminkas olika beroende på vilken färg man vill förstärka, eftersom olika färger hjälper andra att synas mer. Därför är det bra att ha en hel ögonskuggepalett att välja från.

Precis som vid all makeup gäller det att grunden är bra och därför bör du alltid börja med att rengöra huden ordentligt innan du lägger ögonskugga. Därefter återfuktar du både på djupet och ytan, får att stå emot påfrestningar. Det innebär såväl ansiktsserum som ögonserum, fuktkräm och ögonkräm. Innan ögonskuggan läggs, applicera en primer och låt den torka in. Din primer fungerar som ett lim och en booster för skuggorna. Den är nästan en förutsättning om du ska få till riktigt snygga blandningar av de olika färgerna i paletten.

Det är lätt att tro att det blir svårare om man använder många olika färgnyanser. Faktum är att det är precis tvärtom! Ett exempel är om du vill ha en mörk skugga i ytterkanterna och vid globlinjerna, och sedan en ljus highlighter-skugga i innervrån. Då är det enklast att få ett bra resultat om du har en mellanmörk skugga mellan dessa två. På det sättet blir övergången mycket mjukare och snyggare.

Att lägga makeup med ögonskuggepalett

  • Läggen ljus skugga över hela ögonlocket och ända upp mot ögonbrynen, med en ljus nyans nära hudfärgen.
  • Applicera sedan den mörkaste skuggan i formen av ett “V” i slutet av yttre ögonlocket och sedan upp mot brynbenet, alltså i globlinjen. När du öppnar ditt öga ska du se lite av den mörka skuggan. Det spelar ingen roll om den inte är perfekt eftersom du ändå ska sudda den i nästa steg.
  • Nästa steg är den mellanskugga du har valt som en övergång mellan highlighter och mörk skugga. Den appliceras bäst med en rätt mjuk och fluffig pensel. Den läggs över den mörka skuggan och sedan är det bara att sudda. På det sättet blandar du färgerna och får på så sätt kantfria övergångar. Jobba med skuggan i globlinjen och lite uppe på brynbenet.
  • Sista steget är att läggaen ljus highlighter-skugga i inre ögonvrån och under ögonbrynen.

Ovanstående rutin passar oavsett vilka färger du använder från din ögonskuggepalett. Med en sån samling av färger så kommer du att upptäcka en helt ny, spännande värld där du kan låta inspirationen flöda fritt. Se bara till att lära känna din egen ögonform, så att du på det sättet kan hitta din idealiska sminkning som tar fram dina ögon bäst.

Om du vill testa nya färgkombinationer så kan du passa på att göra det på kvällen innan du ska ta bort makeupen och sova. Då behöver du inte riskera att bli stressad på morgonen om det inte blev så bra som du hade tänkt. Lycka till!