Ögonbryn

366 artiklar

Ögonbryn som är lika individuella som du

En av de första sakerna du lägger märke till när du träffar en ny person är deras ögonparti. Ett par perfekta ögonbryn framhäver inte bara dina ögon, det får också hela dig att se piggare och fräschare ut. Och det behöver varken ta lång tid eller kosta skjortan!

Matcha din ögonbrynsrutin till din personlighetstyp!

Är du en person som alltid har bråttom och behöver någonting snabbt och enkelt? Då kan det vara värt att provaen ögonbrynsgel. Den ger dig fylligare ögonbryn på några sekunder och tyglar dessutom spretiga hårstrån. De tonade varianterna fungerar ungefär som en kombination av mascara och hårspray – perfekt för dig som har ljusare ögonbryn och vill uppnå mer definition och färg.

Det finns även produkter som inte är pigmenterade utan enbart håller håren på plats. När du använder gelen kan dina ögonbryn kännas en aning stela till att börja med, men det vänjer man sig fort vid. Vi tycker det känns tryggt att veta att de kommer hålla formen och se bra ut hela dagen.

Är du någon sombehöver ha mer kontroll? Använden ögonbrynspenna. Den ger dig precisionen att skapa bryn som har precis den form och definition du vill ha. Pennan är perfekt om du inte har så mycket hår eller vill fylla i glesare partier.

Börja med att skissa brynens konturer. Fyll sen i dem med korta, lätta rörelser för att imitera små hårstrån och bygg upp ett naturligt resultat. Välj en högpigmenterad penna med en fin spets och krämig konsistens som lätt glider på huden. Om pennan är för hård kan den lätt irritera huden, och du vill ju inte riva ut några hårstrån av misstag. Avsluta alltid med att borsta igenom brynen – en del pennor kommer med en liten borste för just det ändamålet – för att skapa en jämnare, naturlig look och för att bli av med hårda linjer.

Välj rätt färg

Alla alternativ av färgnyanser kan kännas överväldigande, men vi lovar att det inte är så komplicerat! Här är några saker att tänka på för att hitta den perfekta nyansen:

  • Det är aldrig fel att använda samma färg som ditt hår, men tänk på att bryn normalt sett inte matchar hårfärgen helt och hållet. De är vanligtvis någon nyans mörkare eller ljusare än ditt hår, så välj en färg som också är det.
  • Tänk på ditt hårsunderton. Välj en nyans som har väldigt lite röda eller gula toner i sig om du har mörkare eller svart hår, eftersom dessa hårfärger generellt har kallare undertoner. Om din hårfärg har mycket rött eller gult i sig, försök hitta en nyans som också har det.
  • Om du redan har mörka bryn kanske du vill prova hur du ser ut med dem en aning ljusare? Ljusare bryn kan lägga fokus på ett par bruna ögon på ett underbart sätt, tillsammans med din övrigaögonlook. Se bara till att de inte är alltför ljusa och försvinner helt och hållet! Håll dig i regel en eller två nyanser ljusare än normalt.
  • Ingen har bryn med en enda färg hela vägen igenom. Du kan enkelt efterlikna det genom att kombinera två olika nyanser och skapa en svag ombre-effekt. Applicera den ljusare nyansen närmast näsroten och använd en mörkare nyans till svansen. Tona ut nyanserna i varandra så att du får en sömlös färgövergång, det ger dig en tredimensionell look som ser naturligare ut.

Att tänka på innan du rakar

Om du är modig kan du prova att raka eller plocka bort svansen för att få mer frihet med formningen. Det kan också vara en perfekt lösning för dig som inte har en definierad svans till att börja med. Du behöver inte ta bort halva brynet om du inte vill, du får samma effekt om du bara tar bort den yttre spetsen.

Men innan du börjar experimentera, tänk på att:

  • Hårstråna växer tillbaka ganska långsamt. Se till att du verkligen är säker på att du vet vad du vill innan du börjar.
  • Du kommer behöva fylla i dina bryn varje dag om du inte är beredd att gå ut i världen med två korta stumpar. Det är inget fel med det, men vi vill att du ska känna dig bekväm med hur du ser ut.
  • Ta det långsamt och försiktigt om du väljer rakhyveln, annars är det enkelt att få ett ojämnt resultat. Testa att fylla i brynen med smink och använda det som en guide. Om det ändå blir ojämnt är det viktigt att inte få panik och raka av en bit till. Kom ihåg att inga bryn är helt symmetriska.
  • Hårstråna växer tillbaka väldigt fort efter rakning, vilket betyder att du kommer behöva raka av dem väldigt ofta. Ja, du har rätt, vi just sa att de växer tillbaka långsamt men eftersom hårstråna är så pass tjocka kommer stubben synas snabbt. Se till att du har tid att ta hand om ögonbrynen och att du inte förlänger din sminkrutin i onödan.
  • Varje gång du rakar brynen irriteras huden, så ta hand om den efteråt.Återfukta huden efter rakning för att minska irritationen.

Allt handlar inte bara om själva ögonbrynen

Du kan framhäva och ge ögonbrynen ytterligare definition genom att sättahighlighter över och under dem. Men kom ihåg att vara sparsam med highlightern – poängen är att förstärka, inte distrahera. Men låt inte oss sätta gränser för din kreativitet, utan prova dig fram tills du hittar en look som passar dig. Du kan till exempel använda ljusconcealer istället, det ger en mjukare effekt som inte är lika dramatisk som highlighter.

Testa någonting nytt och se hur hela ditt ansikte förändras. Genom att experimentera med ögonbrynen kan du enkelt ta din look till nästa nivå. Bara en liten grej som ett snabbt svep med en ögonbrynsgel kan göra att man känner sig välstylad och snygg utan att behöva spendera två timmar framför spegeln.