Sportskor till barn

Populära filter
1 296 artiklar

Många plagg och skomodeller kopplar vi snabbt ihop med ett självklart användningsområde eller stil. Många av dem har också genom åren fått en bredare målgrupp och användningsområde än det självklara. Träningsskor är en av dem då de inte längre bara betyder sport och träning. I början av åttiotalet släppte kända märken modeller som inte bara var gjorda för sport, utan som även kunde användas som tuffa fritidsskor. En del av dem blev snabbt statement skor som blev mycket eftertraktade i hippa ungdomars garderober. Det hela stannade dock inte på åttiotalet och med ett enda märke utan det håller i sig ännu idag och med en uppsjö av alternativ att välja bland.

Löp i finkjolen

De stora modebloggarna har även dem tagit träningsskorna till sina hjärtan och många ungdomar och barn ser upp till sina idoler stilmässigt och kopierar snabbt deras outfits. Vardagsskor från de stora sportmärkena som exempelvis neonfärgade träningsskor, sneakers med höga skaft eller kilklackar och lättare träningsskor med öppen tå har blivit allt mer populära. Matchas gör dem nu inte bara till jeans utan också till de snäva kostymbyxorna eller till en snyggare klänning. Antagligen är detta mode till stor glädje för många föräldrars del då de nu kan köpa skor till sina barn som inte bara är trendiga och snygga utan samtidigt bra för fötterna.

Med stapplande steg

Även de små små fötterna på nyfödda och småbarn kläs flitigt i träningsskor. Även här är det så klart inte för att det står träning på schemat utan snarare för att de är söta, tuffa och samtidigt kännetecknar stil. Varför inte börja i tid som det heter? Självklart görs det fortfarande även träningsskor för just ändamålet att träna i. Kanske så mer än någonsin förr då träning även i sig är en trend som tycks växa år efter år och som lockar unga till att prova på både den ena och den andra sporten. Alla med olika behov för vad som ska sitta på fötterna.

Annat av intresse: