Jackor till barn

Populära filter
3 727 artiklar

Det går i trender för alla klädesplagg och jackor är inget undantag. Under åttiotalet var det jeansjackan som stod som obesegrad vinnare i modekampen tätt följt av skinnjackan. Den senare användes mer av alternativa subkulturer. Under nittiotalet kom baseballjackan att ta över som etta på listan och i många olika utförande vad gällde färger och material blev den snabbt poppis bland ungdomar. Tvåtusentalets stora vinnare var återigen skinnjackan som nu sitter på var och varannan person. Även om trender kommer och går så stannar många modeller kvar i en eller annan form. De kan göra en kortare eller längre paus, men sedan är det ofta dags att plocka fram dem från sina gömställen och damma av dem igen.

Långlivade klassiker

Jeansjackan är fortfarande populär bland unga och fungerar perfekt över både klänningar och till en enkel t-shirt eller skjorta. Baseballjackan har som sagt fått legat på hyllan ett tag sedan sina glansdagar på nittiotalet men den har nu kommit att bli populär igen. Matchas gör den gärna med ett par jeans i en snygg tvätt och par Converse skor på fötterna. En av de mest långlivade och klassiska jackorna måste dock vara trenchcoaten. Även den finns i dag i ett flertal olika färger men som gammal klassiker så är den att föredra i beige, svart eller marinblå. Den passar perfekt till de flesta tillfällen och stilar.

Funktion som standard

När det gäller vinterjackor så svänger trenderna lite annorlunda, eller snarare så svänger de lite mindre. Här är det alltid fokus på funktion och värme medan modet när det kommer till tunnare jackor ger mer utrymme för att ta ut svängarna. Färgvalen, snitten och modellerna ändras visserligen år efter år men många av dem är återkommande favoriter som kanske till och med hängt med sedan du själv var ung. Tunnare dunjackor i lättviktsmaterial som går enkelt att knöla ner i gymnastikpåsen, varma parkas med en fluffig pälskant på den stora luvan eller termokläder för att verkligen hålla värmen i schack, alla är de självklara år efter år. lara år efter år.

Annat av intresse: