Katalog

Populära filter
12 artiklar

Sportiga italienska looks med BALL direkt från 70-talet

Varumärket BALL grundades i mitten av 70-talet i den italienska staden Rimini. Varumärket fokuserade på jeans och vardagsmode och har idag de mest välkända italienska denimprodukterna som blivit populära världen över.

BALL grundades av designern Aldo Ciavatta som ville skapa en mer innovativ version av streetmode. Han var mycket fascinerad av amerikansk college-stil, men ville inkorporera mer kreativa färger och en mer avslappnad passform.

Under 70- och 80-talet spreds populariteten i Europa och BALL blev även populärt i Skandinavien. Det är framförallt till unga och sportintresserade kunder som kläderna är designade och varumärkets stil andas en ung och energifull känsla.

Retrodesign för nutiden med BALL-stil

I sin nylansering av varumärket har den ursprungliga identiteten återskapats i ny tappning. Här hittar du samma fria och ungdomliga känsla som gjorde varumärket populärt under 70-talet. Fokus gällande designen är att skapa kollektioner fulla av attityd och kreativitet.

Här hittar du högkvalitativa material på lediga kläder med en skön och avslappnad passform. Varumärket är särskilt känt för sina collegetröjor som kommer i en mängd olika färger och modeller. Du hittar även denim av hög kvalitet, något som alltid varit grunden för det italienska varumärket.

Den ungdomliga och amerikanska college-inspirationen kvarstår och designen reflekterar modern universitetsstil men med en stadig grund i 70-talsmodet. De unika passformerna på vardagliga produkter är lika populära idag som de var när BALL grundades. Här är frihet och bekvämlighet lika viktigt som den starka attitydkänslan.

Hållbarhet som ledord för varumärkets design

När varumärket nylanserades 2020 var det självklart för BALL att hållbarhet skulle vara ett ledord för designen. Varumärket har noggrant sett till att tillverka sina produkter på de mest miljövänliga och hållbara sätt. De vill skapa produkter som håller säsong efter säsong för att öka livslängden av producerade varor och material.

Alla tröjor från BALL är gjorda i 100% organisk bomull. Detta betyder att materialet framställts av ekologiskt odlade växter som är fria från kemikalier och bekämpningsmedel som är skadliga för klimatet. Även i framställandet av denimmaterial har varumärket valt att skapa grövre textiler för att plaggen ska hålla så länge som möjligt och därför minska slit och släng-tänket. Här kan du köpa produkter som är designade för att hålla.

Alla produkter är tillverkade i Europa vilket minskar transportsträckor och därmed minskar varumärkets fotavtryck på klimatet. Den plast som behöver användas vid transport och leverans av varor är alltid möjlig att återvinna.