Katalog

Populära filter
48 artiklar
Följ märken du gillar
Var den första att få veta om nya produkter och kollektioner från märket

Ta dig an världen i skor från Ash

Ash är ett amerikanskt modemärke som främst specialiserat sig på att tillverka skor av olika typer. I och med att företagets framgång ökat har även produktutbudet breddats och idag tillverkar man även herrkläder, accessoarer och väskor. Från början distribuerade Ash endast sina produkter lokalt men idag finns varumärket även representerat internationellt och säljs över hela världen i företagets egna butiker och hos återförsäljare.

Varumärket grundades år 2000 av Leonello Calvani och Patrick Ithier, två personer med en lång och gedigen bakgrund i skobranschen. Patrick står för det kreativa medan Leonello är ansvarig för affärssidan av verksamheten. Tillsammans identifierade de en öppning på skomarknaden som de tyckte behövde fyllas – nämligen moderiktiga och trendiga skor av god kvalitet till ett överkomligt pris.

Företagsidén grundas på att i design och funktion kombinera en lyxig franskinspirerad stil med den gedigna hantverkstradition som utvecklats i italienska modekretsar. Målet är, och har hela tiden varit, att skapa ett märke som ska bli världsledande när det kommer till trender, influenser och samtida skomode världen över.

Skor för den modemedvetna

Företagets utbud äv skor är brett och innefattar allt från sneakers och sandaler till stövlar, boots och lågskor. Naturligtvis tillverkar man även skor för barn och ungdomar. Företaget vill skapa skokollektioner för modemedvetna konsumenter som vågar sticka ut från mängden och verkligen uttrycka sig själv och sin personlighet i sin klädstil. Dessa trendiga skor måste dock fortfarande vara bekväma, praktiska och funktionella eftersom de bärs av aktiva människor som har hela världen som sin spelplan. Skorna måste därför passa in i, och underlätta, konsumenternas livsstil så de blir en nödvändighet, en icke avvarbar accessoar och följeslagare genom livet.

Detta har man verkligen lyckats med och företagets skor är både snygga och funktionella. Formspråket varierar men många av modellerna är klassiska i sitt uttryck med rena och enkla linjer. Andra är mer uttrycksfulla och vågade. Ofta är det dock detaljerna som gör att skorna får det där lilla extra, och det märks att deras designers lagt mycket tid och eftertanke på att skapa dessa guldkorn.

På Zalando hittar du ett stort utbud av skor från Ash. Det rör sig om alla möjliga modeller och stilar. Välj helt enkelt en sko som passar dig, ditt liv och din klädstil. Produkterna från Ash kan med fördel kombineras med andra plagg från din garderob så du kan skapa nytänkande och spännande outfits.

Miljövänliga skokollektioner

Ash tar sitt ansvar när det gäller miljö och hållbar produktutveckling. De strävar hela tiden efter att deras verksamhet och tillverkning skall lämna så lite spår efter sig som möjligt samt spara på jordens resurser. Denna målsättning är ständigt närvarande och något som alltid finns med när nya beslut om verksamheten och dess produkter tas.

För att säkerställa detta har de bland annat utvecklat en miljövänlig skokollektion där endast hållbara material används. Det rör sig om återvunnet läder fritt från metall och krom, återvunnen polyester, bio-polyol och andra icke-skadliga ämnen och material. Materialen har alla blivit testade av kontrollerande organ och följer de regler som gäller för certifiering.