Katalog

Populära filter
  • Man
  • Barn
30 artiklar
Följ märken du gillar
Var den första att få veta om nya produkter och kollektioner från märket

Londonlyx från Alexa Chung med guldkant

Alexa Chung är märket för dig som vågar gå din egen väg och som tar mode på dödligt allvar. Kollektionerna kännetecknas av en elegans, samtidigt som designen är vågad och oväntad. Om du vill ge din garderob en twist är det här rätt märke.

Märket är namngivet efter dess grundare och Creative Director, Alexa Chung. Hon drogs till London som ung för att hon längtade efter storstadens alla möjligheter och spännande personer, och Londons pulserande atmosfär återfinns i kläderna hon designar.

Resan började i London 2017, och stilen är ikonisk och typiskt brittisk. Om du är en anglofil som älskar allt som har med England att göra kommer du garanterat att gilla kläderna från Alexa Chung.

Så tog Alexa Chungs kollektioner sin början

Alexa hade samarbetat med och designat för många olika modehus under ett årtionde när hon bestämde sig för att starta något eget. Hon döpte märket efter sitt eget namn och återvände till London för att skapa ett varumärke som visar hennes personlighet och det som hon går igång på.

Men även om produkterna från märket är en yttring av Alexas personlighet finns det något för alla, och möjligheterna för dig att skapa en helt unik look är obegränsade. Alexas mål är enkelt, att skapa kläder som folk verkligen vill ha på sig.

Redan från början har unika tyger och tryck kombinerats med klassiskt skrädderi, med en touch av humor. Resultatet blir en härlig kombination av stilrent, vuxet mode och barnslig, humoristisk stil. För livet är inte bara de där långa dagarna på kontoret, utan också festerna när du skrattar och dansar med dina vänner.

Hållbara plagg från Alexa Chung i ekologiska och återvunna material

När du shoppar kläder och accessoarer här på Zalando från Alexa Chung är det enkelt att se och sortera på plagg som är märkta som hållbara av oss. En del av plaggen är tillverkade av återvunna material, och andra av ekologiskt odlad bomull eller andra naturliga material som inte belastar miljön mer än nödvändigt.

När plaggen är tillverkade av återvunna material som exempelvis polyester, tas fiber som annars hade slängts till vara och blir nya kläder. På så vis kan man hoppa över flera steg i tillverkningsprocessen, och det minskar mängden utsläpp och användningen av resurser. När plaggen är tillverkade av ekologisk bomull innebär det att man har sparat upp till 90% mer vatten än vid konventionell odling och att man inte använt konstgjorda gödningsmedel och bekämpningsmedel.